За останніми даними, епідеміологічний поріг захворювання на грип нині перевищено в декількох регіонах. Отож, щоб не ускладнювати ситуацію, чимало областей вирішили убезпечитися закриттям навчальних закладів на карантин. Так, на Вінниччині вже втретє продовжили канікули. Зокрема, в обласному центрі до занять учні можуть повернутися 1 лютого. Спочатку відновити навчання планували 18 січня, потім 25, однак у зв’язку із збільшенням кількості хворих канікули продовжили, повідомляє наш власкор Віктор СКРИПНИК.

За словами начальника Вінницького міського управління Держсанепідслужби Ірини Односталко, перебіг хвороб дуже важкий із швидкими ускладненнями. В обласному центрі зареєстровано чотири летальні випадки від вірусних пневмоній у дорослих. Також померла одна дитина. Загалом в області підтверджено 11 смертельних випадків від грипу. Таку інформацію повідомив журналістам Степан Томин, завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Державної санепідслужби у Вінницькій області. Водночас обласне управління поліції склало понад сто протоколів на батьків під час проведення операції «Канікули». Сталося це після рейдів у комп’ютерні та розважальні клуби міста.

На Тернопільщині оперативний штаб із запобігання поширенню грипу та ГРВІ, створений при ОДА, також рекомендував органам місцевого самоврядування, виконавчої влади та новоствореним громадам продовжити «грипозні» канікули у загальноосвітніх та позашкільних закладах області до 29 січня. У більшості шкіл Тернопільщини вони розпочалися 18 січня, і рівень захворюваності в області, на жаль, не спадає. Епідпоріг перевищено майже в усіх районах та в обласному центрі, інформує наш кореспондент Людмила НАКОНЕЧНА.

На карантин закрито 208 шкіл Запорізької області, а епідеміологічний поріг у регіоні перевищено на 25 відсотків. Найчастіше хворіють діти до 17 років. Серед вражених епідемією — 16 із 24 міст обласного підпорядкування та райцентрів. В обласному центрі карантин оголошено ще 21 січня із відкритою датою його завершення, повідомляє наш власний кореспондент Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

З початку цього тижня міський голова Чернігова Владислав Атрошенко запровадив у навчальних закладах міста карантин строком на один тиждень. Якщо за цей час ситуація не покращиться, його продовжать. А головлікар першої дитячої поліклініки Людмила Овсієнко наголосила, що ситуація складна, і просить чернігівців не лікуватися самостійно, а звертатися до фахівців, інформує наш власкор Василь ЧЕПУРНИЙ.