Комітет з питань запобігання і протидії корупції рекомендував Верховній Раді прийняти за основу і в цілому проект закону про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо електронних декларацій — (№ 3755). Законопроект запроваджує нову систему фінансового контролю державних службовців.

 

Члени комітету також прийняли рішення щодо оголошення початку прийому від громадських антикорупційних організацій пропозицій щодо кандидатів до складу конкурсної комісії з відбору претендентів на посаду Голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Відповідно до рішення комітету, кандидати повинні мати бездоганну репутацію у сфері запобігання і протидії корупції і переконливий досвід громадської діяльності.
Як повідомили у секретаріаті комітету, строк подання пропозицій —до 1 лютого 2016 року. Комітет просить надсилати пропозиції за адресою: 01008, м. Київ, вул. Садова, 3-а, Комітет з питань запобігання і протидії корупції.

 

Гонтарєву та Яресько запросили прозвітувати про падіння гривні

 

Комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності прийняв рішення заслухати голову Нацбанку та міністра фінансів України щодо економічної ситуації та плану по стабілізації національної грошової одиниці.


Голова комітету Сергій Рибалка доручив апарату комітету надіслати відповідні листи, щоб якнайшвидше найближчим часом заслухати керівництво НБУ та Мінфіну. Члени комітету підтримали цю пропозицію голови комітету. «Нам треба запросити голову НБУ та Мінфіну для заслуховування їх планів щодо стабілізації курсу національної валюти, а також щодо наявності в цілому економічного плану розвитку на цей рік», — сказав С. Рибалка.


Окрім того, комітет рекомендував прийняти за основу за умови доопрацювання проект закону про фінансову реструктуризацію (№ 3555), поданий до парламенту Кабінетом Міністрів. На засіданні було прийнято рішення створити у комітеті робочу групу із залученням представників Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України та асоціацій банківського ринку для доопрацювання законопроекту до другого читання.