В Івано-Франківську згадали жертв Голокосту. Покласти вінки до місць масового поховання євреїв, загиблих від рук фашистських окупантів, прибули представники обласної та міської влади, а також єврейських громадських організацій краю (на знімку). Квіти та символічне каміння лягли на кладовищі в обласному центрі та поблизу села Павлівка Тисменицького району, де відбувалися розстріли єврейських родин.

Присутні пригадали трагічні події 40-х років минулого століття, поділилися спогадами тих, хто дивом вижив. Голова єврейської громади області Ігор Фефер висловив вдячність за підтримку у збереженні пам’яті про загиблих та допомогу у проведенні впорядкування території поблизу пам’ятного знака неподалік Павлівки.
Нагадаємо, що 27 січня міжнародна єврейська спільнота відзначала День пам’яті жертв Голокосту. Цього дня 1945 року були звільнені в’язні нацистських концтаборів поблизу польського міста Освенцім.

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.

Тим часом 

В Ужгороді біля пам’ятного знака жертвам Голокосту зібралися посадовці обласної адміністрації, представники єврейської громади та містяни.
Заступник голови ОДА Олександр Петік наголосив на важливості збереження пам’яті про жертв, які були жорстоко вбиті в часи нацистської окупації. Учасники заходу вшанували жертв Голокосту хвилиною мовчання, поклали до пам’ятного знака квіти та запалили свічки.

Василь НИТКА.

Закарпатська область.