У Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності. Участь у заході, крім народних депутатів, узяли експерти, банкіри, керівники кредитних спілок, представники наукового середовища.

 

У вітальному слові до учасників міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що Львів — це унікальне місто для думання, де можна думати у спокої, коли немає шуму великої київської політики. «Сьогоднішній день насправді є добрим для громади міста. Сьогодні ми підписали угоду і отримуємо достатньо великі кошти від Європейського банку, від НЕФКО. Загальна вартість проекту — 31,5 мільйона євро, з них 7,5 мільйона — це грантові кошти, 235 мільйонів гривень — подарунок для міста. Власне, коли ми вранці спілкувалися з головою комітету, я побажав, щоби наш уряд і наша держава були такі ж добрі до міста Львова, як організації Європейського Союзу», — розповів Андрій Садовий.


Голова комітету Сергій Рибалка відзначив, що Галичина має давню успішну історію розвитку кредитних спілок. «Нині Львівщина посідає перше місце за кількістю членів кредитних спілок і третє — за розмірами активів кредитних спілок. Однак регіон має всі шанси стати абсолютним національним лідером у контексті розвитку кредитної кооперації», — переконаний парламентарій.


Проректор із науково-педагогічної роботи, соціальних питань і розвитку Львівського національного університету імені Івана Франка Мар’ян Лозинський також привітав присутніх: «Уперше в новітній історії нашого університету в його стінах відбувається засідання Комітету Верховної Ради. І це не випадково, бо Львівський університет — один із найдавніших вищих навчальних закладів України. Він завжди відігравав важливу роль в історії творення нашої держави. Гордістю нашого вузу є студенти, потужний колектив науково-педагогічних працівників і випускники, серед яких — відомі політики, банкіри, громадські та культурні діячі».


Нині учасники засідання обговорили питання щодо необхідності законодавчих змін, пов’язаних із реформуванням та розвитком національної системи кредитної кооперації, її ролі в економіці й суспільстві, а також розповіли про позитивні приклади діяльності кредитних спілок Львівщини.

Львів.