Члени Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» звернулися до Президента України, голови Служби безпеки України, голови Дніпропетровської обласної ради, Державної фінансової інспекції України, Державної фінансової інспекції України в Дніпропетровській області щодо перевірки інформації про можливу протиправну діяльність голови Царичанської районної державної адміністрації Дніпропетровської області

 

Депутатське звернення

 

в порядку статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України» щодо перевірки інформації про можливу протиправну діяльність голови Царичанської районної державної адміністрації Дніпропетровської області


Народним депутатам України, членам Міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» під час особистих зустрічей від громадян Царичанського району стало відомо про можливу протиправну діяльність голови Царичанської РДА  Турського Сергія Миколайовича.


Так, одразу після призначення на посаду Турський С. М., зловживаючи своїм службовим становищем, чинить тиск на фермерські господарства Царичанського району Дніпропетровської області з метою безплатної обробки земельного паю Турського С. М. власною технікою.


Крім того, при збиранні врожаю соняшнику Турський С. М. встановив для всіх фермерів обов’язковий відсоток від врожаю, який вони мають йому віддавати в натуральній формі (насінням соняшнику).


Другий факт можливої протиправної діяльності необґрунтований перерозподіл бюджетних коштів у сумі 2,7 млн. грн., які закладені на ремонти загальноосвітніх шкіл району. За рахунок такої «брудної» оборудки були замінені дерев’яні вікна на металопластикові в школах с. Китайгорода та с. Ляшківки, за якістю та технічними параметрами не відповідаючи проектній документації, що, в свою чергу, надало змогу отримати від підрядних організацій значні грошові «відкати».


Також є зауваження та нарікання громади на те, що місцевою автодорожньою службою вирубуються посадки дерев, які направляються безплатно на бізнесові та особисті потреби батька Турського С. М.


Матеріальним та фінансовим результатом діяльності Турського С. М. на посаді голови Царичанської РДА стало придбання в 2015 році активів, неспівставних із отриманими доходами державного службовця, а саме: автомобіль Lexus LS 460, державний номер АВ 0056 ВА — оформлений на сина — Турського Владислава Сергійовича, студента Національної академії внутрішніх справ, 2-кімнатна квартира по вул. Кірова у смт Царичанка, оформлена на дружину голови РДА — Ошегу Ірину.


Проаналізувавши вищенаведені факти, можна дійти висновку, що у діяльності голови Царичанської РДА — Турського С. М. — порушені етичні, правові та службово-дисциплінарні норми поведінки. Це є порушенням присяги та суперечить покладеним на нього обов’язкам, підриває довіру до представника державної влади, що, в свою чергу, призводить до приниження авторитету державного органу.


На підставі вищевикладеного та з метою недопущення соціального вибуху в суспільстві, повного, всебічного та об’єктивного з’ясування обставин можливого вчинення посадовою особою дисциплінарного або іншого правопорушення, керуючись ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України»,


ПРОСИМО:


1. Дати доручення відповідним органам і структурам провести перевірку викладеної у зверненні інформації.


2. Ініціювати проведення службового розслідування діяльності голови Царичанської РДА — Турського С. М., з моменту обрання на обійману посаду до теперішнього часу.


3. За результатами матеріалів службового розслідування сформувати рішення про відповідність обійманій посаді голови Царичанської РДА.


4. У разі встановлення корупційної або протизаконної складової у діях Турського С. М., направити матеріали службового розслідування до правоохоронних органів.


Про результати розгляду даного звернення просимо письмово повідомити МДО «Депутатський контроль» (01001, м. Київ. вул. М. Грушевського, 10) в строк і спосіб, встановлений законодавством України.

 

Матеріал надано депутатським об’єднанням «Депутатський контроль».