Голова Верховної Ради України провів зустріч із делегацією Комітету Бундестагу у справах ЄС, під час якої обговорив ситуацію щодо виконання Мінських домовленостей та продовження санкцій проти Російської Федерації через воєнну агресію на сході України та анексію Криму.

 

Глава парламенту подякував Німеччині за системну підтримку України та позицію депутатів Бундестагу щодо продовження санкцій проти Російської Федерації.

 

В. Гройсман поінформував гостей, що у вівторок Верховна Рада закрила третю сесію та відкрила четверту. За його словами, порядок денний на четверту сесію є «достатньо амбітним», ухвалення цих рішень забезпечить «подальші перетворення в Україні».


Голова парламенту зазначив, що Україна вітає зроблену напередодні заяву А. Меркель щодо продовження санкцій проти Російської Федерації, та наголосив на доцільності такої позиції через продовження воєнної агресії на Донбасі. «Ми не бачимо реальних кроків Російської Федерації щодо врегулювання ситуації на сході України», — заявив він.


«Про зняття санкцій можемо говорити лише тоді, коли Російська Федерація приборкає свої злодійські наміри і перестане бути агресором», — наголосив В. Гройсман та зауважив, що «роль Німеччини є абсолютно консолідуючою» у цьому процесі.


Голова Верховної Ради також запевнив у відданості України Мінським домовленостям та поінформував про дії нашої країни щодо їх виконання.

 


Своєю чергою голова Комітету Бундестагу Німеччини у справах ЄС Ґ. Кріхбаум (на знімку в центрі) запевнив, що переважна більшість членів німецького парламенту одностайно переконана у неможливості скасування санкцій проти Російської Федерації, допоки не буде виконано Мінські домовленості, зокрема у контексті сталого дотримання режиму тиші на Донбасі.


Він також наголосив, що світ має пам’ятати про вчинену «всупереч усім нормам права» анексію Криму.


Ґ. Кріхбаум також зазначив, що Україна буде на порядку денному Мюнхенської конференції з питань безпеки наступного тижня.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.