Учора в парламенті відбулися слухання на тему «Реформи галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвиток інформаційного простору України».

 

Їхнє проведення, наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій, зумовлено необхідністю комплексного вивчення стану проведення галузевих реформ, передбачених низкою документів.

Зокрема, планом законодавчого забезпечення реформ в Україні, Угодою про асоціацію з ЄС, стратегією сталого розвитку «Україна-2020». А також позачерговим посланням Президента до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України» від 27 листопада 2014 року, програмою діяльності Кабінету Міністрів та Коаліційною угодою.


«Розбудова правової, високорозвиненої, цивілізованої України з високим рівнем життя, культури та демократії неможлива без радикальної модернізації економіки країни та її галузей. Невід’ємною складовою стратегічних перетворень, започаткованих в Україні, є наближення галузей економіки до європейських принципів», — сказав А. Парубій. Відповідні вимоги, додав він, висувають країнам-кандидатам на вступ до ЄС.


«Отож українська держава зробила принциповий вибір на користь масштабної технологічної модернізації та переведення економіки на інноваційний шлях розвитку, формування конкурентоспроможної національної інноваційної системи», — зазначив А. Парубій.


Про те, які основні завдання стоять перед країною на шляху до цих перетворень, читайте у наступному номері газети.


Вл. інф.