До морського порту «Южний» в Одеській області прибув балкер «FYLA», вантажений енергетичним вугіллям з ПАР обсягом 79 тис. тонн.

Це вже друга поставка південноафриканського вугілля, яка надійшла на розвантаження в порт «Южний». Першу партію обсягом 168 тис. тонн 5 грудня 2015 року в порт доправив балкер «Bulk Chіna».
На сьогодні активно триває розвантаження судна із середньою швидкістю 20 тис. тонн на добу. Далі вугілля буде перевантажено у вагони й залізницею доправлено на Трипільську ТЕС у Київській області.
За словами заступника директора з економічної безпеки Трипільської ТЕС, цього вугілля вистачить на місяць безперебійної роботи станції. Також енергетик відзначив, що вугілля цілком підходить їхнім печам і за якістю не поступається вітчизняному.
Це підтвердив і Олексій Парвалов — представник Інституту вугільних енерготехнологій НАН, який займається практичним дослідженням якості південноафриканського вугілля. Фахівець розповів, що вугілля з ПАР, доправлене попередньою партією, чудово горить, якість відповідає проектному паливу для наших котлів, зокрема, котлів ПАТ «Центренерго».
Щодо якості нинішньої партії вугілля — з огляду на сертифікати воно таке саме, як і партія, яка надійшла у грудні.

Одеська область.

 

 

Балкер «FYLA» у порту «Южний».

Фото надане портом «Южний».