У Харківській області відбулися польоти військових льотчиків Харківського університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба і навчально-авіаційної бригади. Удосконалення професійної майстерності тривало в рамках командирської підготовки на військових літаках типу Л-39 «Альбатрос», Ан-26 і вертольотах Мі-8МТ. Раніше льотчики відновили свої навички на тренажерах, пройшли наземну підготовку і склали необхідні заліки.


— Це практичне заняття проводилося з викладачами й інструкторами, які незабаром організовуватимуть польоти з курсантами льотного факультету ХУПС. Тому цілком виправдана прискіпливість з боку екзаменаторів до оцінки рівня підготовки саме цієї категорії військовослужбовців, — наголосив командир навчально-авіаційної бригади, військовий льотчик І класу полковник Геннадій Дубовик.


Так, протягом декількох днів військові пілоти на Л-39 «Альбатрос» відпрацювали політ за маршрутом з виходом на полігон, фотострільби авіаракетами з пікіруванням після виконання гірки чи бойового розвороту тощо. А вертолітники виходили на польовий майданчик, де виконували висадку особового складу чи вивантаження бойової техніки, зліт з польового аеродрому, політ за вказаним маршрутом та інші завдання.


За словами командування військової частини Повітряних Сил, під час командирських польотів усі офіцери отримали необхідні практичні навички, які знадобляться для навчання майбутніх льотчиків і військових штурманів.

Загальний наліт на всіх типах літальних апаратів становив понад 50 годин.