Попит на дрова у мешканців Полтавщини останнім часом помітно зріс. За інформацією прес-служби обласного управління лісового та мисливського господарства, минулого року держлісгоспи краю продали населенню понад 80 тисяч кубометрів дров на загальну суму 10,5 мільйона гривень, перевищивши попередній показник майже на чверть!


Один «куб» твердого палива, залежно від його теплотворних характеристик, на держпідприємствах краю коштує від 100 до 260 гривень. Хоч і воно останнім часом подорожчало, та порівняно з витратами на опалення помешкань природним газом економія досить відчутна. Тим паче, що дрова можна вибрати, так би мовити, за товщиною власного гаманця. За словами лісівників, найбільшим попитом, як і раніше, користуються тверді породи деревини, тобто дорожчі.


Водночас зрозуміло, що обліковуються й заносяться до статистичних даних показники тільки легальних заготівлі та збуту «дров’яної» продукції. Прикро, але самовільне проріджування зелених насаджень у лісових масивах, яке зі збільшенням попиту на тверде паливо набуває загрозливих масштабів, і просто варварське вирубування нічийних лісосмуг у більшості випадків залишаються поза увагою лісівників.

Полтавська область.