Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман учора зустрівся з Прем’єр-міністром Турецької Республіки Ахметом Давутоглу (на знімку). Сторони обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин та спільні виклики у контексті російської агресії.

Керівник Верховної Ради подякував Туреччині за постійну підтримку України у важкий час, в тому числі за підтримку кримських татар, «які потерпають від дій окупаційної російської влади».

Володимир Гройсман також закликав до поглиблення міжпарламентської співпраці двох країн у різних сферах, в тому числі до координації зусиль у рамках міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Турецької Республіки А. Давутоглу наголосив, що «Україна — близький друг і союзник Туреччини».

Прем’єр-міністр підкреслив готовність Туреччини збільшити інвестиції в Україну, а також обсяги двосторонньої торгівлі країн. Цьому, за його словами, сприятиме майбутня зона вільної торгівлі між Україною та Турецькою Республікою. У зв’язку з цим А. Давутоглу закликав український парламент невідкладно ратифікувати Угоду про зону вільної торгівлі після завершення переговорів та її підписання.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.