У найбільшому населеному пункті Дніпропетровщини не змінили жодної назви в рамках Закону «Про засудження комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні й заборону пропаганди їхньої символіки». Таку інформацію поширила Дніпропетровська ОДА. Тепер, за словами голови облдержадміністрації Валентина Резніченка, перейменування вулиць і демонтаж пам’ятників комуністичного минулого в Кривому Розі здійснюватимуть з обласного центру. «Для цього створено робочу групу. До неї увійшли історики, викладачі, діячі культури. Вони розглянуть усі назви вулиць, проспектів, парків в області. Усі залишки радянського минулого будуть ліквідовані», — зазначив керівник області. Планується, що процес завершать за три місяці.
Усього ж на Дніпропетровщині нові назви одержали 3584 вулиці, проспекти, парки. Найбільше їх перейменовано в Дніпропетровську, Дніпродзержинську й Нікополі. Серед районів лідерами стали Новомосковський, Магдалинівський і Синельниківський.
Крім того, в області позбулися 220 пам’ятників комуністичного минулого. Їх повністю демонтували у Вільногірську, Жовтих Водах, Марганці, Нікополі, Орджонікідзе, Першотравенську, Синельниковому, Тернівці й 18 районах краю. В інших населених пунктах і районах області роботи тривають. Усього в черзі на демонтаж перебуває 64 об’єкти.

Дніпропетровська область.