У Харківському університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся урочистий випуск молодих офіцерів — військових авіаторів і фахівців протиповітряної оборони. Цього року погони отримали 250 молодих лейтенантів, 22 з яких — представниці прекрасної статі.

Чотири офіцери закінчили університет із золотою медаллю, 16 випускників одержали дипломи з відзнакою. Майже кожен п’ятий випускник є продовжувачем династії військових. Привітав молоде поповнення міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак. Після його промови було оголошено хвилину мовчання на вшанування українських військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції.
За словами начальника університету генерал-майора Андрія Алімпієва, з початком проведення АТО на Донбасі навчальні програми в ХУПС зазнали істотних змін. Так, практична складова підготовки курсантів збільшилася майже на чверть. До організації й проведення польових чи аеродромних занять обов’язково залучалися офіцери з бойовим досвідом. Викладачів університету постійно направляють у відрядження до зони збройного протистояння, а повертаючись до вишу, вони передають отриманий досвід.
Більшість випускників отримають посади в Повітряних Силах, решта служитимуть у ВМС і сухопутних військах.
Міністр оборони заявив про необхідність перегляду системи підготовки курсантів відомчих вишів, яка має передбачати використання методології навчання, яку практикують в арміях країн НАТО.
— Нам необхідно розвивати й удосконалювати матеріально-технічну базу військових закладів, забезпечити освітній процес новими зразками озброєння й військової техніки, навчально-тренувальними комплексами, сучасною навчально-методичною літературою, підготовленою з урахуванням досвіду АТО, — сказав Степан Полторак. — З Північноатлантичним Альянсом було розроблено дорожню карту змін, яка визначає терміни виконання і запровадження реформ.

Харківська область.