У Харківській області днями закінчили будівництво Богодухівського комплексу утилізації твердих побутових відходів. Зараз тривають пусконалагоджувальні роботи на лінії сортування сміття.

 

— Полігон у Богодухівському районі — це сучасний комплекс, технологічний процес якого включає обробку органічних залишків після сортування бактеріями методом біоремедіації, що значно зменшує їх обсяг, — відзначає заступник голови облдержадміністрації Євген Шахненко.


Котловани захоронення органічних залишків забезпечені надійними гідроізоляційними дренажними системами й ефективною фільтрацією, яка робить комплекс абсолютно нешкідливим для довкілля, уточнив чиновник.


Комплекс зможе приймати 50 тис. куб. м відходів на рік, котловани захоронення розраховані на 70 років. Згідно з комплексною програмою Харківської області з утилізації ТПВ такі міжрайонні комплекси мають бути спроектовані та побудовані в 10 місцях регіону, що повністю забезпечить потреби в утилізації ТПВ. Цього року плановано побудувати комплекс біля міста Люботин. Закінчено проектування в Ізюмському районі, а у Вовчанському, Первомайському, Красноградському, Лозівському районах воно триває.

Харківська область.