Світове українство, надаючи постійну підтримку Україні в боротьбі проти російської агресії, стало одним із визначальних чинників формування нашої держави. І це глибоко шанується українською владою. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з представниками Світового конгресу українців на чолі з його Президентом Евгеном Чолієм.

 

За словами Андрія Парубія, «важко, але щодня покроково Україна намагається допомагати фронту і проводити реформи».

Перший заступник глави парламенту наголосив на тому, що наша держава зробила дієві кроки на шляху реальної боротьби з корупцією. Зокрема, зауважив він, «знищено корупційні схеми, які існували роками в газовій сфері. Україна стала енергетично незалежною державою».

Також Андрій Парубій поінформував співрозмовників про те, що в нашій країні «відбувається оприлюднення всіх державних закупівель, відкрито в широкому доступі реєстри майна всіх посадовців, створено Антикорупційне бюро, функціонує Антикорупційна прокуратура, сформована нова поліція, якій довіряють 80 відсотків людей, ухвалено низку антикорупційних законів, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС, зокрема щодо електронного декларування». «І це дуже фундаментальні зміни», — підкреслив він.

Андрій Парубій висловив сподівання, що «наступного пленарного тижня парламент вийде на стабільну планову роботу», і спрогнозував сталий розвиток країни без конфліктів і дочасних виборів.

У свою чергу Евген Чолій зауважив: «Владі, яка взяла на себе відповідальність, треба дати шанс виконати свої обіцянки. Але для цього потрібен час». За його словами, світове українство й надалі готове надавати дієву підтримку Україні в широкому спектрі питань, зокрема щодо законотворення.

Співрозмовники були одностайні у визнанні ефективності співпраці, зокрема, над законом про зовнішню трудову міграцію і підтвердили наміри наповнити в подальшому його реалізацію реальними кроками.

Зачіпаючи зовнішньополітичну складову українського сьогодення, сторони підтвердили необхідність співпраці в напрямі популяризації нашої держави у світі, і були єдині в позиції того, що Україна має бути зрозумілою, щоб стати рівноправним партнером серед розвинених країн.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.