Депутата Одеської міської ради Сашка Боровика на руках виніс із сесійної зали його колега депутат і кинув на підлогу в коридорі.


Скандал стався під час V сесії Одеської міської ради VІІ скликання. На сесію С. Боровик прийшов уперше, оскільки постанову територіальної виборчої комісії про реєстрацію Боровика депутатом міської ради було зачитано тільки на цій сесії.


Новоспечений депутат попросив слова й вийшов до трибуни. У своєму виступі Боровик кілька разів наголосив на тому, що представляє інтереси 75 тисяч одеситів, які проголосували за нього на виборах. Також депутат заявив, що чинна міська влада нелегітимна, тому що сфальшувала вибори, а також покритикував роботу міського голови й депутатського корпусу.


Наприкінці виступу до Сашка Боровику з букетом білих хризантем підійшов 25-літній депутат від партії «Довіряй справам» (лідер партії — нинішній міський голова Геннадій Труханов) Дмитро Палпатін, підхопив Боровика на руки й виніс із сесійної зали в коридор, де кинув на підлогу. Усе це відбулося під оплески, сміх і посмішки доброї половини депутатського корпусу. Не викликала несхвалення така поведінка депутата й з боку міського голови Геннадія Труханова, який спочатку спробував пожартувати з приводу інциденту, а потім зазначив: «Я абсолютно спокійно реагую на те, що сьогодні відбулося в Одеській міській раді».


Депутат Дмитро Палпатін при народженні одержав прізвище Фисинчук, але змінив його на Палпатін заради виборів — таке ім’я героя кіносаги «Зоряні війни», а в 2014 році на виборах до Верховної Раду його повне ім’я взагалі було Імператор Палпатін. Обранець пояснив те, що відбулося, глибокою повагою до С. Боровика: «Тріумфаторів завжди носили на руках, а цей вчинок — лише данина поваги людині, котра набрала 75 тисяч голосів на виборах».


Щоправда, сам Сашко Боровик не оцінив учинку свого колеги й має намір звернутися до правоохоронних органів, щоб вони дали оцінку тому, що сталося.


Зважаючи на те, що С. Боровик є в. о. заступника голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі, той не міг залишитися осторонь і дуже жорстко висловився про те, що сталося: «Це той випадок, коли міський голова поводиться як «пахан», а його підручна міськрада як звичайні бандити. Вони викинули із зали людину, яка сказала правду, про яку знають усі одесити, щоб продовжити міжсобойчик і договірняк».


Варто зазначити, що подія спричинила великий резонанс в Одесі. Багато хто обурений не так вчинком Дмитра Палпатіна, як реакцією на те, що відбулося, більшості депутатського корпусу й головуючого в сесійній залі міського голови.

Одеська область.

 


На знімку: Дмитро Палпатін виносить Сашка Боровика із сесійної зали.


Фото з сайту tіmer-odessa. net