В Одесі відбулося засідання Міжнародного трейд-клубу, де представники ОДА, облради й Одеської митниці розповіли представникам понад 20 дипломатичних місій та іноземних банків, що працюють в Україні, про інвестиційні можливості в регіоні.


Зарубіжним дипломатам презентували низку проектів для співробітництва між вітчизняними й закордонними компаніями. Економічний, туристичний і культурний потенціал представили провідні підприємства й установи.


— Оформлення за ціною в контракті, зменшення необґрунтованих перевірок, контролю вантажів — це та мета, якої нам уже вдалося досягти. А реалізація проекту «Відкритий митний простір» стане синонімом успішних реформ у відомстві, — запевняє іноземних партнерів керівник Одеської митниці Юлія Марушевська.


В. о. заступника голови Одеської ОДА Сашко Боровик, у свою чергу, зазначив, що найважливішими проблемами в області є відсутність якісних доріг і корупція. А заступник голови Одеської облради Юрій Дімчогло ознайомив присутніх з інвестиційними проектами, уже реалізованими в регіоні. Насамперед ідеться про поліпшення транспортного сполучення Одеської області із сусідніми державами: налагодження вантажопасажирського сполучення України з Румунією шляхом будівництва поромної переправи Орлівка—Ісакча та впровадження залізничного маршруту Одеса—Бухарест.

Одеська область.