Учора чергова сесія Дніпропетровської міської ради позбавила Олександра Вілкула звання «Почесний громадянин міста». Це рішення з’явилося на підставі електронної петиції, яка за короткий час набрала понад 1000 голосів. Це дало привід нинішньому міському голові Борису Філатову, відповідно до чинного законодавства, винести вимоги, викладені у зверненні, на порядок денний сесії.

Під час обговорення цього питання в сесійній залі розгорілася палка дискусія. Депутат від групи «Опозиційний блок-Дніпропетровськ» Руслан Вишневецький виступив з публічною критикою своїх колег і Олександра Вілкула. За його словами, він розчарувався у Вілкулі як у гідному керівнику й політику. А також обвинуватив колишнього главу Дніпропетровської ОДА в реалізації «схем 90-х».
Під час цих слів із сесійної зали почали викрикувати, що Вишневецький читає заготовлений текст і все сказане — брехня.
Наприкінці виступу депутат повідомив, що спрямував у правоохоронні органи й Президентові України особисто звернення про необхідність притягнення Олександра Вілкула до кримінальної відповідальності.
Після виступу Вишневецького лідер фракції «Опозиційний блок» Наталя Начар’ян зазначила, що рішення сесії — персональна помста Бориса Філатова «через своїх маріонеток» (Руслан Вишневецький — один з небагатьох депутатів «Опоблоку», які приєдналися до «філатовської» коаліції в міськраді).
За рішення про позбавлення Олександра Вілкула звання «Почесний громадянин міста» проголосувало 38 депутатів. Проти висловилися депутати з «Опоблоку» і «Громадьскої сили», але їх голосів не вистачило, щоб вплинути на ситуацію.

Дніпропетровськ.