Одразу кілька нових розробок було відкрито в березні на шахтах Дніпропетровщини. Так, на шахті «Тернівська» шахтоуправління «Павлоградське» державна комісія прийняла в експлуатацію нову 322-гу лаву із запасами вугілля понад 1 млн. тонн. Вибій забезпечить шахтарів роботою до середини 2017 року.

— Введення нових лав в експлуатацію — це запорука успішного виконання виробничого завдання з вуглевидобутку, а значить, стабільний заробіток для наших працівників, — зазначив директор ШУ «Павлоградське» Анатолій Демченко. — Нам удалося вчасно виконати необхідні капітальні ремонти гірничошахтного обладнання та придбати новий скребковий конвеєр СПЛ-271М.
Відпрацьовувати новий очисний вибій довірили колективу з видобутку вугілля № 2 на чолі з начальником Євгеном Тищенком й бригадиром гірників, заслуженим шахтарем України Григорієм Шевченком.
Не відстають від колег і на шахті «Самарська» шахтоуправління «Тернівське». Тут запустили одразу дві нові лави із запасами вугілля по 570 тис. т: 4201-шу й 182-гу. Роботи в них триватимуть до листопада 2016-го (на знімку).

Відпрацьовуватиме 4201-шу лаву колектив з видобутку вугілля № 6 на чолі з начальником Сергієм Сомченком, а 182-гу — працівники ділянки № 5 під керівництвом Героя України Сергія Лазуренка.
Як розповів директор ШУ «Тернівське» Василь Снігур, ситуація на ринку вугілля не проста й почувати себе впевнено сьогодні можуть лише найефективніші виробництва. Тому на підприємстві з 2013 року діє система ощадливого виробництва «Новатор».
— Торік наші працівники подали 238 пропозицій, 95 з них уже впроваджені. За підсумками 2015 року загальний економічний ефект від операційних покращень перевершив очікуваний і становив 58,3 млн. грн., — пояснив Василь Снігур.
До кінця 2016 року шахтарі в ШУ «Тернівське» планують увести в експлуатацію ще чотири лави й видобути понад 3,7 млн. тонн вугілля.

Дніпропетровська область.

Фото надане компанією ДТЕК.