В Одеській обласній державній адміністрації відбулася нарада, темою якої стали дороги Кілійського району Одеської області. «Голос України» у номері від 17 березня 2016 року повідомляв, що зневірені жителі Кілійщини приїхали до Одеси та влаштували мітинг біля будівлі ОДА з вимогою від влади зайнятися ремонтом доріг району. Тоді чиновники пообіцяли мітингувальникам приїхати до них, обстежити дороги і прийняти конкретні рішення. Йдеться передусім про ремонт дороги Т-16-30 Струмок — Шевченкове — Кілія, яка з’єднує райцентр із трасою М-15 Одеса —Рені.

На тій нараді в ОДА представник Служби автомобільних доріг в Одеській області повідомив, що в березні поточного року на дорогах державного значення в Кілійському районі було проведено візуальне обстеження й оцінку дефектів дорожнього покриття, складені розрахунки очікуваної вартості дорожньо-ремонтних робіт для його відновлення. Так, на ремонт зруйнованих ділянок вищезгаданої дороги Т-16-30, довжиною 32,5 км, Автодор нарахував астрономічні 103 млн. грн! Глава Кілійської райради Павло Бойченко вважає цю суму катастрофічно завищеною й заявив, що разом із депутатами Одеської обласної ради та Верховної Ради домагатиметься того, щоб дорогу Струмок — Кілія на період проведення ремонту передали в управління району. «Тільки так ми разом із жителями району й громадськими організаціями зможемо забезпечити контроль якості та вартості робіт. Інакше гроші просту розкрадуть!» — вважає Павло Бойченко.
Районна влада використовує всі можливості, щоб акумулювати максимум коштів на ремонт цієї найважливішої для району транспортної артерії, яку вже прозвали «дорога життя». На минулій сесії райради вже виділено два мільйони гривень на цю дорогу, а в першому півріччі райрада планує додатково виділити ще чотири мільйони. На додачу 20 мільйонів кілійці чекають від обласної ради — питання про виділення цієї суми буде винесено на найближчу сесію обласного парламенту. Також районна влада має намір добиватися грошей і від Служби автомобільних доріг. Хоча в розпорядженні Кабміну про розподіл витрат державного бюджету, що передбачені бюджетною програмою «Розвиток мережі й утримання доріг загального користування», серед 282 млн. 236,3 тис. гривень, виділених на ремонт доріг в Одеській області, гроші для ремонту дороги Т-16-30 Струмок —Кілія не передбачені.
«Якщо все піде за планом, і обіцянки чиновників будуть втілені в справи, то на травень ми вийдемо на проведення тендера, й десь у червні можуть бути початі роботи з ремонту», — упевнений Павло Бойченко.

Одеська область.