У Дніпропетровському парку ім. Шевченка група активістів висадила молоду яблуню на підтримку Надії Савченко. Фруктове деревце назвали «деревом Надії».

Як розповіла головний фахівець відділу сім’ї, молоді й спорту Соборної районної у місті ради Олена Денисенко, ідея підтримати Савченко у такий незвичайний спосіб народилася в середовищі молодіжних організацій міста.
На імпровізованій розтяжці, прикрашеній кольоровими стрічками, висіло кілька десятків паперових літачків зі словами підтримки. А небайдужі городяни, які бажали приєднатися до ініціативи дніпропетровської молоді, додавали нові.
— Я долучився до цієї акції, адже теж є представником молоді, — сказав один із організаторів заходу голова Соборної райадміністрації Артем Тімарєв. — Ми купили саджанець у Новомосковському розпліднику. Дерево — це символ життя. Сподіваємося, яблуня принесе гарні плоди.
Це вже не перший випадок, коли дніпропетровці прагнуть підтримати легендарну українку. Так, на житловому масиві Перемога висить величезний банер на підтримку Надії. На головному офісі ПриватБанку значиться: #FreeSavchenko. Бігборд із вимогою звільнити Надю з’явився і біля Дніпропетровської міськради, на проспекті Яворницького.

Дніпропетровськ.

Фото автора.