На державному підприємстві «Іллічівський морський торговельний порт» відбулося відкриття зернового термінала, збудованого спільним україно-швейцарським підприємством (на знімку).

— У такому порту, як Іллічівський — з його потенціалом акваторії, причалів і інфраструктури, — такі проекти мають реалізовуватися щороку. Не може не тішити, що ця компанія-забудовник планує інвестувати не тільки в наземну інфраструктуру, а й у гідротехніку. І Мінінфраструктури, безперечно, всіляко підтримуватиме такі ініціативи інвестора, — обіцяє заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков.
Нині триває будівництво станції вивантаження для чотирьохсот автомобілів на добу. Заплановано спорудження комплексу з очищення й сушіння зерна продуктивністю 100 тонн на годину, складу на 30 тисяч тонн, силосного корпуса й станції вивантаження залізничних вагонів.
Крім того, спільне україно-швейцарське підприємство збирається збудувати пірс в акваторії порту, щоб приймати судна типу Рanamax з одночасним навантаженням 3 тис. тонн зерна на годину.

Одеська область.

Фото прес-центру адміністрації Іллічівського морського порту.