У центрі Парижа в невеличкій галереї Espace Jour et Nuіt днями відкрилася виставка політичної карикатури українки Юлії Носар під назвою «25 неприємних малюнків».

«Взятися за олівець мене надихнули сумні новини про події, що відбуваються упродовж двох років в Україні, та реакція на них тут, у Франції. Мої малюнки поширювалися соціальними мережами і згодом, коли їх назбиралося кілька десятків, частина лягла в основу цієї експозиції під назвою «25 неприємних малюнків», — цитує автора карикатур Укрінформ.
Куратором вернісажу стала культурний аташе Києва у Франції Ірена Карпа. «Тепер у Парижі представлено 25 таких жорстких і влучних малюнків, інспірованих актуальними сюжетами міжнародного, французького та українського контексту. Русофіл Жерар Депардьє, французькі сенатори, які так люблять окуповані кримські пляжі, Марін Ле Пен (лідерка французьких націоналістів. — Ред.) в образі типового російського ватніка — для митця не буває поганих людей, бувають цікаві персонажі», — цитують Карпу «Подробности».
Також у малюнках можна впізнати телеканал Canal+ з антиукраїнською брехливою документальною стрічкою Поля Морейри та видавничий дім «Ларус» (Larousse), що торік позначив на мапі Крим як територію Росії. До «25 неприємних малюнків» потрапили і російські персонажі, зокрема, господар Кремля Володимир Путін та Російська православна церква.
Вернісаж у перший вечір відвідало близько сотні гостей. Карикатури в галереї можна побачити до 5 квітня.