Вісім машинобудівних підприємств Вінниччини після укладання угод на співпрацю з Житомирським бронетанковим заводом поставили першу продукцію на загальну суму 6,5 мільйона гривень.

 

Їхній приклад наслідують представники ще 20-ти машинобудівних заводів краю, які побували у Житомирі на підприємстві «оборонки» разом з першим заступником голови Вінницької облдержадміністрації Андрієм ГИЖКОМ. За словами посадовця, поїздку здійснили у рамках меморандуму між Державним концерном «Укроборонпром» і Вінницькою ОДА.

 

– Понад сто зразків продукції, якої потребує оборонне підприємство, представила його адміністрація на виставці, організованій для наших підприємців, – каже Андрій Гижко. – Ми переконалися, що оборонне підприємство потребує співпраці також з приладобудівними та деревообробними заводами. Пропонуватимемо її нашим підприємствам названих галузей. Облдержадміністрація організує для них таку само поїздку.

 

Про перспективи можливих виробничих стосунків підприємці з Вінниччини вели мову безпосередньо з директором Житомирського бронетанкового Олексієм БАБІЧЕМ. Він особисто супроводжував гостей цехами. Консультації щодо кооперації надавали також керівники двох відділів заводу: технічного – Анатолій САФІНСЬКИЙ та комерційного – Олексій ГАРАН.

 

Приблизно половина представників делегації Вінниччини висловили готовність до співпраці з одним найбільших підприємств оборонної галузі країни – Житомирським бронетанковим.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України