У місцевих бюджетах на Донеччині на потреби дитячого оздоровлення та відпочинку передбачено понад 5,5 мільйона гривень. Це трохи більше, ніж у попередньому році, але в чотири рази менше, ніж обсяг фінансування на ці цілі з обласного бюджету. Про це повідомила начальник управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації Лілія Золкіна.

«Найменше коштів на оздоровлення передбачено в бюджетах Торецька — 20 тис. грн., Новогродівки — 32 тис. грн., Вугледара — 50 тис. грн. Також недостатній обсяг передбачено в таких районах, як Костянтинівський, Красноармійський, Добропільський», — зазначила начальник управління на засіданні колегії облдержадміністрації.
Голова ОДА Павло Жебрівський вважає таку практику неприпустимою, адже оздоровлення дітей є одним з основних завдань обласної влади.
Цього року в регіоні розраховують оздоровити майже 93 тисячі дітей. Утім, існують і проблеми — наприклад, із закладами, розташованими у Мангуському районі на узбережжі Азовського моря. Літні табори належать Маріупольському заводу важкого машинобудування, Донецькій залізниці, державному підприємству «Красноарміськвугілля», які нині не вкладають кошти в їх підготовку до сезону. Крім того, в області мешкають понад 700 тисяч переселенців, чиї діти також потребують оздоровлення.

Донецька область.