Нові правила зовнішнього вигляду активно обговорюють чиновники Вінницької облдержадміністрації. Підставою для цього стало запровадження рекомендацій щодо їхнього зовнішнього вигляду.

 

Як зазначено у розпорядженні голови Вінницької ОДА Валерія КОРОВІЯ, нові правила встановлено з метою підвищення дисципліни та утвердження ділового стилю у зовнішньому вигляді працівників при виконанні ними своїх службових обов’язків. У документі детально зазначено в якому одязі мають бути на робочому місці чиновники. Для чоловіків це класичні костюми темного та світлого кольорів, залежно від пори року, та інший одяг, а також взуття, наголошується на його неодмінній чистості. Для жінок спідниці та блузи, причому навіть зазначена довжина спідниць – 10 сантиметрів нижче коліна і стільки ж вище коліна. Йдеться також про парфуми, прикраси тощо.

 

В останній робочий день тижняп’ятницю, дозволяється довільний стиль, але без екстравагантності. Щоправда, це не стосується керівників адміністрації. «Належний зовнішній вигляд має поєднуватися із сумлінністю в роботі та уважним ставленням до відвідувачів», – наголошується у розпорядженні. Схоже, документ прийнято ще й тому, що вінничани, як ніколи раніше, часто приймають зарубіжних гостей. Хочеться, щоб у них залишалося приємне враження від спілкування з посадовцями і працівниками органу влади.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України