У Буковинському державному медичному університеті відбувся ІІІ Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів і молодих учених "Пріоритети та перспективи молодіжної науки" -- BIMCO 2016. У ньому взяли участь приблизно 1700 представників медичних та фармацевтичних навчальних закладів і лікувальних установ України, Данії, Чехії, Польщі, Сербії, Болгарії, Йорданії, Ірану, Непалу, Нігерії, Гани, Бразилії, Румунії, Молдови, Грузії, Узбекистану.

 

На знімку: учасники ІІІ Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів і молодих учених -- BIMCO 2016.

 

Фото надане прес-службою БДМУ.

 

Під час конгресу працювали пленарні засідання. Також відбулися 35 засідань наукових секцій з різноманітних напрямів теоретичної і практичної медицини, фармації, які включали 605 доповідей з актуальних питань теоретичної, експериментальної, клінічної медицини, гуманітарні й організаційні аспекти медичної і фармацевтичної галузей, безпеки медичних технологій. Було проведено 18 воркшопів і практикумів українською та англійською мовами. За результатами наукового форуму видано 18-й випуск Всеукраїнського медичного журналу молодих вчених "Хист", який включає 1200 публікацій і буде внесений до цифрового наукового репозиторію інтелектуальних фондів Буковинського державного медичного університету.

 

Учасників конгресу привітав ректор БДМУ Тарас БОЙЧУК, котрий зазначив, що вже тринадцятий рік поспіль Буковинський державний медичний університет забезпечує проведення традиційного щорічного молодіжного наукового форуму -- найбільшого в Україні Міжнародного медико-фармацевтичного конгресу студентів та молодих учених. Також ректор зауважив, що "невпинне зростання кількості учасників з країн Європи та світу є свідченням високого рівня організації заходу і широти наукової тематики відповідно до сучасних світових тенденцій".

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України