Поблизу адмінбудівлі Волинської митниці, що в селі Римачі Любомльського району, триває акція активістів області щодо відставки нещодавно призначеного в. о. начальника митниці Олександра Шавлака. 

Тим часом 7 квітня група працівників митниці прийшли на сесію облради. Люди звернулися до депутатів з проханням посприяти у вирішенні кадрових питань. Зокрема, йдеться про призначення постійного керівника, якого колектив не має вже чотири роки, а не так званих гастролерів, котрих присилають зверху як тимчасових. Після бурхливого обговорення, а тема роботи митниці не може сприйматися однозначно, депутати прийняли звернення до голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова з пропозицією призначити постійним керівником Волинської митниці людину, яка б змогла забезпечити ефективну роботу цієї важливої державної структури і знайти компроміс з колективом.
До речі, під час обговорення депутати згадали і нещодавній факт, коли через пункт пропуску «Ягодин» контрабандистам вдалося перевезти півтори тонни бурштину вартістю шість мільйонів євро, який затримали польські митники. Як з’ясувалося згодом, на українському боці не працював спеціальний сканер. За його допомоги перевіряють вміст автомобілів. У відповідь на цей закид заступник начальника митного поста «Волинь-Центральний» Дмитро Якобчук сказав, що сканер справді не працює, до того ж уже майже рік. Як заявив фахівець, митники не раз зверталися до Державної фіскальної служби, проте там прохання волинян про виділення коштів на ремонт цього дорогого апарата ігнорують.

Волинська область.