Після відвідування Одеси турецькими військовими кораблями на початку квітня, фрегат і корвет ВМС Туреччини TCG «Salіhreіs» і TCG «Bartіn» разом із флагманом українського військового флоту фрегатом «Гетьман Сагайдачний» провели в Чорному морі спільні навчання PASSEX (на знімку). Моряки відпрацювали взаємодію в складі багатонаціонального тактичного з’єднання у відповідності зі стандартами НАТО, а також підвищили рівень взаємосумісності.

Після виконання завдань морського походу фрегат «Гетьман Сагайдачний» повернувся до місця постійного базування в Одесу. Удома на моряків чекала приємна новина. З метою створення умов для розміщення частин і підрозділів ВМС ЗС України уряд ухвалив рішення щодо передачі до сфери управління Міністерства оборони України комплексу будинків Державної судової адміністрації та Державної фіскальної служби, розташованих за адресою вул. Фонтанська дорога, 14 в Одесі.
За словами міністра оборони України генерала армії Степана Полторака, у зазначеному районі є ділянка землі розміром 20 га, тому передача будинків дасть змогу активізувати створення необхідної інфраструктури Військово-морських сил Збройних Сил України.
— Заплановано створити сучасну військово-морську базу з необхідною інфраструктурою. Це в нас буде перший такий комплексний об’єкт, — зазначив керівник Міноборони.
Таке рішення дасть можливість поліпшити соціально-побутові умови для особового складу частин і підрозділів вітчизняних ВМС, які дислокуватимуться на зазначених фондах.

Одеська область.

Фото Міністерства оборони України.