У місті над Південним Бугом перейменовано всі 185 площ, вулиць, провулків і проїздів, що підлягали зміні назв у рамках законів про декомунізацію.

 

Назви п’ятдесяти з них обговорено під час других громадських слухань, що відбулися наприкінці минулого тижняП’ятсот вінничан, які зібралися у міському палаці мистецтв, підтримували пропозиції комісії з декомунізації, або висловлювали власні. Упродовж місяця мешканці обласного центру мали можливість ознайомитися із запропонованими новими назвами, кожен охочий міг долучитися до процесу обговорення на сайті міськради або під час громадських слухань. Учасники других громадських слухань підтримали назви вулиць імені Героя Небесної сотні Максима ШИМКА, який загинув у Києві на Майдані, підполковника прикордонної служби Євгена ПІКУСА та кухаря батальйону «Київська Русь» Тараса СИЧА, їхні життя обірвалися на Сході країни у зоні АТООдна з площ носитиме ім’я ще одного захисника рідної землі - Героя України льотчика Костянтина МОГИЛКА.

 

Мешканці вулиці Нагірна не погодилися з комісією і запропонували присвоїти їхній вулиці ім’я видатного футбольного тренера Валерія ЛОБАНОВСЬКОГО. Їхня пропозиція знайшла підтримку. Мелодійно-ніжну назву матиме нинішня вулиця Іванова. Відтепер вона буде називатися Волошкова. Таку назву внесли і відстояли присутні на слуханнях представники цієї вулиці. Результати других слухань затвердять депутати міськради на сесії, що відбудеться в останній декаді квітня.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінниця.

 

Голос України