У Вінниці перейменовано всі 185 площ, вулиць, провулків і проїздів, що мали змінити назви у рамках законів про декомунізацію.

 

Упродовж місяця мешканці обласного центру мали можливість ознайомитися із запропонованими новими назвами, кожен охочий міг долучитися до процесу обговорення на сайті міськради або під час громадських слухань. Учасники других громадських слухань підтримали назви вулиць імені Героя Небесної Сотні Максима Шимка, який загинув у Києві на Майдані, підполковника прикордонної служби Євгена Пікуса та кухаря батальйону «Київська Русь» Тараса Сича, їхні життя обірвалися на сході країни у зоні АТО. Одна з площ називатиметься на честь ще одного захисника рідної землі — Героя України льотчика Костянтина Могилка.


Мешканці вулиці Нагірна не погодилися з комісією і запропонували присвоїти їхній вулиці ім’я видатного футбольного тренера Валерія Лобановського. Пропозиція знайшла підтримку. А нинішня вулиця Іванова відтепер матиме мелодійно-ніжну назву Волошкова. Так захотіли мешканці цієї вулиці.


Результати слухань затвердять депутати міськради на сесії, що відбудеться в останній декаді квітня.


Вінниця.