У загальноосвітній школі імені Петра Яцика села Гнідин Бориспільського району відбулася зустріч із мистецькою волонтерською "чотою" на чолі з громадським діячем, публіцистом, ведучим сцени Революції Гідності Володимиром ГОНСЬКИМ (на знімку).

Фото з архіву Гнідинської школи.

 

Разом зі своїми побратимами з Майдану поетом Василем КОВТУНОМ, гітаристом-віртуозом Сергієм ШМАТКОМ, заслуженою артисткою України Мартою ШПАК Володимир Гонський побував у десятках міст і селищ Донбасу, виступав перед бійцями 93-ї та 95-ї бригад, перед добровольцями батальйону "Донбас", полку "Азов".

 

-- Усього ми провели понад півтисячі концертів-бесід, -- розповідає ініціатор мистецьких "десантів". -- Побували на фронті від гарячих Пісків до морського Маріуполя. Тепер ось вирішили спілкуватися з майбутніми захисниками Вітчизни, зі школярами. До нас приєднався боєць батальйону "Донбас" та славетної 128-ї бригади Ігор СКОПНЕНКО, й дітям особливо цікаво дізнаватися про події на сході держави з перших рук.

 

По очах школярів і педагогів було видно, який благодатний вплив на них має вдале поєднання мистецьких жанрів: патріотичні пісні та вірші, гітарні композиції, розповіді Володимира Гонського про героїв повстанських загонів армії УНР, УПА і сучасної Української армії, фотографії яких демонструвалися на екрані.

 

Учні Гнідинської школи познайомили столичних гостей зі своїм навчальним закладом. Зокрема, діти з гордістю показали експозицію чудового етнографічного музею, що розповідає про автора слів Гімну України Миколу Чубинського, а також пам'ятний куточок, присвячений Герою України і Небесної Сотні Юрію ВЕРБИЦЬКОМУ, який загинув у 2014 році неподалік їх рідного села. Тепер на в'їзді до Гнідина височіє пам'ятник незламному герою Революції Гідності...

 

На пам'ять про зворушливу зустріч заслужений діяч мистецтв України Володимир Гонський подарував шкільній бібліотеці кілька десятків примірників своєї книги "Людина і нація. Час воїнів".

 

Ліна ЛЕБЕДЕНКО.

 

Київська область.

 

Голос України