У районному центрі Любашівка на півночі Одеської області реалізовується програма «Питна вода Одещини». Днями 32 будинки по вулиці Степова були підключені до централізованої системи водопостачання. Із селищного бюджету було виділено 168 тис. грн. на будівництво сучасного водогону.

 

Як розповів підрядник Віталій Филипенко, левова частка коштів пішла на придбання якісних труб і деталей до них, що дасть змогу використовувати цю ділянку водогінної системи протягом мінімум п’ятдесяти років, адже для монтажу використовувалося терморезисторне зварювання.


Влада Любашівського району приділяє належну увагу проблемі питної води, тому що вона з кожним роком стає тут дедалі актуальнішою. Внаслідок посухи в колодязях багатьох населених пунктів знизився рівень води, а деякі повністю пересохли. У тих, де ще є живлюща волога, вона не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.


На відкритті селищний голова Любашівки Геннадій Павлов запевнив, що незабаром користуватимуться центральним водогоном ще півсотні мешканців вулиць Далекої, Набережної і Горіхової.

Одеська область.