У публікації «Вода в річках стала отруйною» («Голос України» за 19 квітня) йшлося про те, що в Баранівському районі Житомирщини оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня. Житомирська облдержадміністрація оприлюднила офіційну інформацію про погіршення екологічного стану річок Хомора та Случ: змінився запах води, гине риба, а на дні річок виявили маслянисті речовини. Зазначається, що така ситуація виникла внаслідок несанкціонованого скидання відходів виробництва ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» в річку Хомора, яка є притокою річки Случ, та неналежного функціонування очисних споруд у райцентрі Полонне Хмельницької області. Скеровано листи до Міністерства екології та природних ресурсів України і Хмельницької ОДА щодо сприяння у вирішенні питань відновлення належного функціонування очисних споруд у Полонному і в ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика».
Робоча група, яка працювала безпосередньо на місці події, підтвердила, що екологічний стан Хомори не стабілізувався, вода зеленого кольору зі стійким затхлим запахом, у воді якась невідома речовина, що осідає на дні та водоростях. На березі річки Случ — масове скупчення загиблої риби та раків.
У повідомленні Житомирської ОДА зазначено, що здійснюється постійний моніторинг якості води. Триває профілактична робота з мешканцями населених пунктів, які розташовані за течією обох забруднених річок (Баранівський, Новоград-Волинський райони), щодо заборони купання, вилову риби, напування худоби, використання води для технічних потреб.
Місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактами забруднення. Направлено листи від облдержадміністрації до Кабінету Міністрів України, Міністерства екології та природних ресурсів щодо надання дозволу на проведення позапланової перевірки ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» та припинення діяльності підприємства до виконання вимог природоохоронного законодавства.