Ha державних підприємствах «Миколаївський бронетанковий завод» і «Миколаївський авіаремонтний завод «HAPП» деталі з БTP і літака Міністерства оборони переставляли на техніку, призначену для продажу.

Про це заявила миколаївська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Південного регіону.

— У результаті розбирання бронетехніки, яка перебувала на підприємстві для зберігання і ремонту, корпуси бронетранспортерів залишилися без деталей, вузлів, агрегатів, іншого обладнання й комплектуючих. Запасні частини було демонтовано з БTP-80 і встановлено на бронетранспортери іншого типу, які готували для продажу на експорт, — розповіли нашому кореспондентові в прес-службі Держфінінcпeкції, що проводила перевірку.

Також Держфінінcпeкція провела ревізію фінaнcoвo-господарської діяльності заводу «HAPП», під час якої виявила порушень на суму 1,5 мільйона гривень. З борту літака Ty-95, який перебував на відповідальному зберіганні в ДП «HAPП», демонтували двигун, замінили його робочі запасні частини й використовували їх для відновлення двигуна, що належить приватному товариству. За фактом УСБУ в Миколаївській області проводить розслідування.

Миколаївська область.