"Вuk Science Days" -- під такою назвою 17 травня у Чернівцях відбувся громадського науково-просвітницький захід -- "День Науки: Весна-2016". На площі Філармонії обласного центру під час фестивалю науки вчені-дослідники доводили чернівчанам, що займатися наукою -- це весело і дуже цікаво.

 

Фото Максима КОЗМЕНКА.

 

Присутнім на площі науковці розповідали та наочно демонстрували досягнення науки, зокрема, в хімічній галузі, енергозбереженні, електротехніці тощо. Особливе зацікавлення викликав захід у маленьких чернівчан, які зачудовано спостерігали за хімічними фокусами та впливами звуку на коливання води.

 

А ще на "території науки" працював лекторіум та експерементаріум просто неба, читали екологічні казки, демонстрували наукові експерименти -- хімічні, медичні, фізичні, а також роботу альтернативних джерел енергії та роботів, проводилися майстер-класи від юних техніків, математичні та економічні ігри, розгадували головоломки, а також вчили долати екологічні ризики.

 

Як зазначили організатори наукового фестивалю, це ще одна платформа для комунікації науковців і дітей, яка покликана продемонструвати, що наука справді цікава, а її розвиток є нагальною потребою для української держави у ХХІ столітті.

 

Сергій СУЛИМА.

 

Чернівецька область.

 

Голос України