Ми вже повідомляли («Голос України» за 12.03.2016 р.) про те, що на Рівненщині з 12 квітня фактично двоє голів обласної ради. Адже днем раніше депутати Рівненської облради на сесії наполягли на відставці голови Рівненської облради Володимира Ковальчука (фракція Радикальної партії Олега Ляшка). Замість нього головою Рівненської обласної ради обрали Олександра Корнійчука (фракція БПП «Солідарність»). Однак уже 11 квітня Рівненський окружний адміністративний суд поновив на посаді Володимира Ковальчука. Обласна рада спробувала оскаржити це рішення в Житомирському апеляційному адміністративному суді, який залишив у силі рішення суду першої інстанції. А воно передбачає поновлення Володимира Ковальчука на посаді голови Рівненської обласної ради. Тим часом немає роз’яснення, як це зробити.


Ситуацію, що склалася у зв’язку з ухвалою Житомирського апеляційного адміністративного суду, 23 травня розглядали на засіданні президії Рівненської обласної ради. Було прийнято рішення рекомендувати голові обласної ради Олександру Корнійчуку до 16 червня включно піти у відпустку, щоб не було конфлікту інтересів, а першому заступнику голови облради Миколі Драганчуку провести 17 червня сесію облради. На нього ж і поклали виконання обов’язків голови облради.


До речі, сесія 17 червня обіцяє бути емоційною. Адже вже нині зареєстровано три проекти рішень облради. Одне з них підготував виконавчий апарат на виконання рішення Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Другий проект рішення, заручившись підтримкою 22 депутатів облради (третина депутатського складу), зареєстрував депутат із фракції «Конкретні справи» Богдан Файфура. У ньому є пункти про поновлення Володимира Ковальчука на посаді і про його звільнення. Є ще один проект рішення — про звільнення Олександра Корнійчука.


Рівне.