Дев’ятий всеукраїнський фестиваль-конкурс народного мистецтва «Смарагдові витоки-2016», в якому взяли участь півтисячі школярів зі всієї України, відбувся у Мукачевому. А за сприяння народного депутата України Василя Петьовки Рахівщину на фестивалі успішно представили гуртківці Рахівського районного будинку дитячої та юнацької творчості. Зокрема, це фольклорний гуцульський дитячий колектив «Високі Карпати», танцювальний колектив «Гуцульські барви», тріо «Мрія», солістка вокальної студії «Едельвейс» Іванна Ролюк, юні художники Наталія і Ярослав Ворохти, Володимир Козурак, різьбяр по дереву Юрій Приймак, Андрій Ретізник (коренепластика), Андріана Чайникова (писанкарство) та Марія Лакатош (вироби з сіна).

 

Перше місце в номінації «хореографія» здобув танцювальний колектив «Гуцульські барви». У номінації «гурти» друге місце одержали «Високі Карпати». Наталія Ворохта завоювала перше місце в номінації «образотворче мистецтво». Андрій Ретізник отримав перше місце в номінації «декоративно-прикладне мистецтво — коренепластика». У номінації «вокальне мистецтво» третє місце здобуло тріо «Мрія». Марія Лакатош удостоїлася другого місця в номінації «декоративно-прикладне мистецтво — вироби з сіна». Решта учасників нагороджені дипломами за активну участь.


Дирекція Рахівського районного будинку дитячої та юнацької творчості висловила щиру вдячність народному депутатові Василеві Петьовці, як повідомила його прес-служба, за підтримку молодих талантів на «Смарагдових витоках-2016».


Слід зазначити, що фестиваль проводиться з метою розвитку творчого потенціалу молодого покоління, спрямування його на участь у збереженні та відтворенні кращих зразків народного мистецтва, залучення до скарбниці національної спадщини засобами пісні, танцю, музики, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва та художніх ремесел.


Закарпатська область.

 

Гуцульське мистецтво юних рахівчан завжди додає настрою й радості.


Фото надане прес-службою Василя ПЕТЬОВКИ.