На вулицях села Костянтинівка Новоодеського району Миколаївської області встановили камери відеоспостереження.

 

-- Планували встановлювати їх вже давно. Якось була крадіжка, зламали двері в сільському клубі, вкрали багато апаратури, -- розповідає сільський голова Антон ПАЄНТКО. -- Село наше багате, тут всі один одного знають, проте Костянтинівку оточують 7 чи 8 садових товариств. Траса державного значення поруч, як результат -- чимало сторонніх.

 

"На сесії депутати ухвалили рішення про придбання обладнання відеоспостереження. Спочатку встановили 7 камер з 9 запланованих. До бюджету села довелося вносити зміни, на щастя, село ніколи не було дотаційним, --каже Антон Паєнтко. -- На території сільради великий завод, багато підприємств, тож отримуємо гроші за надходження коштів за оренду землі. Допомогли і зміни до Бюджетного кодексу: на території три заправки, відрахування до акцизного податку надходять до села. Будуємо та ремонтуємо дороги, немає проблем з освітленням.

 

Та навіть з урахуванням цього проблема контролю за безпекою непокоїла сельчан. Депутати сільської ради встановлення системи відеоспостереження підтримали одноголосно, загалом позитивно сприйняли її й мешканці Костянтинівки. Утім, багато хто з молоді побоювався за приватні таємниці, адже в селі встановлено швидкісний Інтернет і кожен охочий може в режимі реального часу подивитися на зображення з камер.

 

Надходить інформація й до поліції. Оскільки дільничний інспектор, окрім Костянтинівки, несе відповідальність ще за кілька сіл, то тут вирішили на допомогу поліції створити добровільний загін. Мисливці місцевого загону (15 осіб) готові за викликом протягом 5 хвилин прибути в будь-яку точку в селі.

 

А несподіваним наслідком встановлення відеокамер стало те, що тепер тут значно слухнянішими стали місцеві школярі.

 

Кирило РИЖАНОВ.

 

Миколаївська область.

 

Голос України