Офіційна делегація китайського міста Вань-Чжоу, побратима Черкас, після зустрічей в обласному центрі відвідала село Черепин Корсунь-Шевченківського району. Саме тут у селянській родині народився майбутній Герой Китаю Григорій Кулішенко. Керівник делегації, голова народного конгресу Вань-Чжоу Лі Циндлі розповіла місцевим школярам, як шанують пам’ять про легендарного льотчика на її батьківщині. Влітку 1939 року командир ескадрильї бомбардувальників добровольцем пішов захищати небо Китаю від агресорів. У бою екіпаж Кулішенка знищив 6 ворожих літаків, але і його підбили. Палаючу машину Григорій вивів далі від міста, на яке міг впасти, і з останніх сил посадив її.


Поховали льотчика на березі Янцзи, де спорудили меморіал. Могилу героя не перенесли навіть під час будівництва ГЕС — змінили проект. Нещодавно у Піднебесній зняли фільм про українця. Стрічка стане одним із експонатів майбутнього шкільного музею відомого земляка.


Гості з Китаю побували і в Корсунь-Шевченківському історико-культурному заповіднику, де розміщена експозиція про льотчика.

Черкаська область.