Територіальні громади Вінниччини подали на розгляд конкурсної комісії облради 710 проектів соціального розвитку своїх територій. Це майже утричі більше від минулорічного показника.

 

Про це повідомив на першому засіданні конкурсної комісії голова Вінницької облради Анатолій Олійник. Члени комісії вже розглянули половину поданих матеріалів, а переможців назвуть після опрацювання другої частини проектів. За словами А. Олійника, найактивнішими є громади Барського району (від них надійшло 66 проектів) та Калинівського (62 проекти). Протягом п’яти років у Калинівському районі загалом підготували 172 проекти.

— Особливу увагу при конкурсному відборі звертаємо на соціальну значимість справ, що потребують вирішення, — наголошує голова облради. — Залучили в комісію експертів. За їхньої участі буде дано фахову оцінку підготовлених документів. Важливим чинником є оцінка величини суми співфінансування громади. Змінено й підхід до оцінювання робіт — тепер кожен член комісії індивідуально виставляє бали за роботу, а тоді переможців називають за тим, у кого найбільша сумарна кількість отриманих балів.

Вінницька область.

 

Довідково

 

Для фінансування проектів громад в обласному бюджеті передбачили 10 мільйонів гривень. Нинішній конкурс тринадцятий за рахунком. Він є не тільки найбільш масовий. Коштів на фінансування проектів-переможців заплановано також найбільше порівняно з усіма попередніми змаганнями. Десять мільйонів гривень передбачено в обласному бюджеті на фінансування проектів-переможців.