Міхеїл Саакашвілі виступив з ініціативою роздати понад 11 тисяч конфіскованих велосипедів дітям. Ця заява — відповідь голови Одеської ОДА служителям Феміди. Приморський районний суд Одеси дозволив знищення великої партії велосипедів, незаконно ввезених до України в березні цього року. Тоді оперативники ДФС, відпрацьовуючи отриману інформацію, провели обшуки контейнерів, де виявили 11 395 китайських велосипедів, на які не було необхідних документів і які, можливо, не відповідають вимогам безпеки. М. Саакашвілі обурився рішенням утилізувати велосипеди: «Не смійте навіть пальцем їх торкатися! Ми знайдемо спосіб передати їх дітям!».

Пізніше чиновник повідомив, що йому телефонував Прем’єр-міністр Володимир Гройсман і сказав, що ще зранку дав розпорядження не утилізовувати велосипеди, а знайти законну підставу роздати їх дітям.

 


Того ж дня очільник ОДА вирушив на склад і взяв один з велосипедів (на знімку), пообіцявши, що протягом двох днів особисто на ньому їздитиме, щоб перевірити якість усієї партії й безпеку цих транспортних засобів.

Одеська область.


Фото dumskaya.net