Редактор районної газети "Колос" з міста Погребище на Вінниччині Микола МАЦЕНКО майже рік служить в АТО. Його, колишнього випускника факультету журналістики Київського національного університету імені Шевченка,  призвали у липні минулого року під час шостої хвилі мобілізації. Тоді він мав звання старшого лейтенанта. Наприкінці вересня того ж 2015-го на погонах додалася ще одна зірка. Присвоєння чергового звання капітана збіглося з 50-м днем народження нашого колеги.

 

На знімку:

 

редактор районки "Колос" Микола МАЦЕНКО
змінив фах журналіста на військового

 

Капітан Маценко служить на посаді заступника командира роти. Підрозділ дислокується в одному з районів Донеччини. Перед тим він пройшов вишкіл на одному з військових полігонів. Просить про службу нічого не писати. Хоча, стверджує, розповісти можна дуже багато.

 

-- Напишіть про моїх колег, -- просить редактор районки, з яким кореспондент "Голосу України" спілкувався телефоном напередодні Дня журналіста. -- Обов'язки редактора виконує нині Надія СИНЮЧЕНКО. Їй 24 роки. Знаю, що молодшого за віком редактора нема в області. Пишаюся своїм колективом. Незважаючи на вакантне місце редактора, а я ще й готував програми районного радіо, мої колеги зуміли зберегти передплатників, яких газета мала раніше. Не зменшилися надходження коштів від реклами. Це важливо тому, що наша газета увійшла у першу хвилю видань, що підлягають роздержавленню.

 

--- Чи скоро "дембель"? -- це запитання колега, усміхаючись, радить адресувати у Міноборони. Натомість дякує за вітання зі святом і просить через газету привітати працівників "Колоса", а також колишніх однокурсників, разом з якими гриз граніт  науки у "червоноколонному" виші на вулиці Володимирській і бульварі Шевченка у Києві.

 

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано автором.

 

Вінницька область.

 

Голос України