Старовинними архітектурними шедеврами Чернігова милувалася делегація провідних художників і каліграфів Китайської академії живопису та каліграфії — віце-президент академії Алан Юй, відомі живописці Ван Цзя Сюнь, Цінь Лун та Вань Хун Вей.

 

Китайська академія живопису та каліграфії спільно з Національним музеєм Тараса Шевченка за сприяння Посольства України в КНР, Посольства КНР в Україні, Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету та Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури організували престижну міжнародну виставку «Нев’януча слава. Шана Тарасові Шевченку» за участю українських і китайських художників, яка відкрилася у Києві в Національному музеї Кобзаря.


У Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» пан Алан Юй презентував чернігівцям ілюстровану збірку поезій Кобзаря китайською мовою в перекладі відомого літературознавця Ґе Баоцюаня. До книги увійшло 139 поетичних текстів. Це перше видання українського класика в Китаї за часів незалежності України.

Чернігів.