Волонтерський «десант», що складається зі студентів і випускників дніпровської Школи волонтерів, вийшов на першу акцію «Туристичному сепаратизму — СТОП» (на знімку). Вони очищали від оголошень, які закликають до відпочинку на окупованих курортах і поїздок до країни-агресора.

 


Акція почалася о 12 годині дня від обласного комісаріату на вулиці Шмідта. Два десятки людей, озброївшись канцелярськими ножами та сміттєвими пакетами, почали очищати стіни будинків від реклами. Перш за все зривали ті оголошення, які обіцяли доправити до Криму «без пішого переходу». Дісталося й папірцям із маршрутами в окупований Донбас. Ініціатором заходу стала координатор проекту «Школа волонтерів» Людмила Хапатько.


— Я не розумію, як можна їздити на відпочинок до вбивць. Як можна возити гроші в країну, яка веде з нами неоголошену війну. Тому почала зривати ці оголошення спочатку у своєму дворі, — розповіла Людмила Хапатько. — Тепер знайшла однодумців. І спільними зусиллями ми зможемо зробити більше, і головне — привернути увагу людей до проблеми.

Дніпро. 


Фото автора.