За підозрою у вбивстві 24-річної вчительки музики у місті Бар на Вінниччині затримано працівника місцевої райдержадміністрації. Правоохоронці обласної поліції розкрили злочин протягом тижня.

 

Як розповіли у відділі комунікацій Національної поліції у Вінницькій області, затримання відбувалося за місцем проживання підозрюваного. Той спочатку заперечував свою причетність до трагедії. Однак докази слідчих, а також результати експертизи ДНК спростували його алібі.

 

-- Затриманий дав письмове зізнання у скоєному, -- каже керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна ОЛІЙНИК. -- Він також повідомив обставини, за яких сталося вбивство, пояснив, чому так вчинив. Затриманому оголошено про підозру. Кримінальне провадження відкрито за статтею Кримінального кодексу "умисне убивство", за яке передбачено покарання терміном від 7 до 15 років ув'язнення.

 

Слідством встановлено, що того вечора 33-річний працівник Барської райдержадміністрації повертався додому нетверезий. Неподалік річки зустрів красиву дівчину. Став домагатися інтимної близькості. Дівчина чинила опір, кричала. Дехто з мешканців сусідніх будинків чув крики, але не відгукнувся на допомогу. На місці злочину знайшли розкидані особисті речі вчительки. Закінчилася пригода тим, що нападник задушив дівчину. Її тіло наступного ранку знайшов батько.

 

Затриманий одружений. Дітей у їхній сім'ї немає. На роботі характеризується сумлінним працівником. Таку само позитивну характеристику мала й учителька, випускниця Кам'янець-Подільського педагогічного університету.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України