У Дніпрі під загрозою закриття опинилася одна з найсильніших шкіл олімпійського резерву України. Єдину в місті гімнастичну ДЮСШ, де готують професійних спортсменів міжнародного рівня, можуть виставити на вулицю.

 

Скандал набув розголосу 8 червня, коли перед будівлею міської ради, де проходила чергова сесія, зібрався мітинг. Десятки юних спортсменок провели заняття просто на асфальті перед міськрадою. Їхні батьки й тренери тримали плакати: «Наших дітей залишають без майбутнього!», «Не вбивайте гімнастику!».


Як з’ясувалося, вийти на мітинг спортсменів і їхніх батьків змусила ситуація навколо спортивної бази школи, яка розміщується в гімнастичному залі «Спартак». На думку мітингувальників, споруду хочуть продати приватному забудовнику. Ситуація викликала бурхливе обговорення в соціальних мережах. Активна частина батьків звернулася по допомогу до всіх небайдужих громадян.


Тривога активістів зрозуміла. Споруда розташована у самому центрі міста, і всю територію поруч уже зайняли елітні новобудови.


Міська влада відреагувала на скандал підписанням меморандуму про співробітництво між фізкультурно-спортивним товариством «Україна», на балансі якого перебуває спортзал, і міськрадою. У цьому документі сторони зобов’язалися використовувати будівлю за її цільовим призначенням, не здійснювати перебудову чи перепланування приміщень.


Проте батьки юних спортсменів не мають наміру зупинятися на досягнутому результаті. Тим більше що в соціальних мережах уже з’явилися ескізи ймовірної забудови цієї ділянки — там на місці спортивного залу зображено багатоповерховий ТРЦ. Зараз активісти готують петицію до Президента України.


У тексті звернення вказано і шлях можливого вирішення проблеми.


Нині захисники ДЮСШ допрацьовують текст, після чого розмістять його на сайті петицій Президента. Якщо звернення набере 25 тисяч голосів, у долю спортивної школи зобов’язаний буде втрутитися Петро Порошенко.

Дніпро.