Перший камінь у будівництво заводу холодильного обладнання на околиці Вінниці заклали голова ОДА Валерій Коровій, міський голова Сергій Моргунов та президент компанії забудовника Ігор Гуменний.


Нове підприємство будуватимуть у три етапи. Введення в експлуатацію першої черги заплановано на наступній рік. Спочатку працюватиме п’ятсот робітників, які виготовлятимуть протягом місяця шість тисяч одиниць холодильного обладнання. На другому етапі (2017—2018 рр.) виробничі потужності мають збільшитись до випуску 9000 холодильних шаф-вітрин. Кількість працівників зросте до 750 осіб. Третя черга стане до ладу у 2020-му. Планується розширити площу та збільшити виробництво до п’ятнадцяти тисяч одиниць обладнання. Загальний обсяг інвестицій становитиме 15 мільйонів євро. Про це повідомив президент компанії Ігор Гуменний.


— Перш ніж зупинити вибір на Вінниці, компанія-забудовник оглянула низку інших регіонів, — каже голова ОДА Валерій Коровій. — Ми запропонували інвестору супровід реалізації проекту і це спрацювало. Партнери оцінили наші пропозиції. Створення умов для інвестора — це завдання влади.


25 офісів цієї компанії працюють у різних країнах світу, зокрема в Англії, США. Початок робіт не відклали — протягом двох місяців планують збудувати фундамент заводської будівлі.