Відтепер мешканцям віддаленого від центру мікрорайону Ірпіня, відомого в місті під назвою СМУ, для отримання першої медичної допомоги не треба буде їхати двома маршрутками, як це доводилося робити ще вчора. Тут, на вулиці Северинівській, відкрито ще одну, вже третю за останній час, амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Заклад працюватиме на першому поверсі сучасної новобудови.


Що дуже важливо: амбулаторія розташована в тій частині міста, яка фактично відрізана від усіх медичних закладів залізничною колією. І тому до цього часу мешканцям мікрорайону доводилося найдовше добиратися до лікаря, повідомив «Голосу України» міський голова Ірпіня Володимир Карплюк. За його словами, площа приміщення нової амбулаторії — 400 квадратних метрів. Тут прийматимуть сімейні лікарі, педіатри, працюватиме кабінет для щеплення, маніпуляційний та процедурні кабінети. Загалом обслуговуватимуть майже 20000 пацієнтів — найбільше серед інших міських закладів первинної медицини.


«Амбулаторія на Северинівській — це ще одна ланка мережі медичних закладів, що доступні містянам на близькій відстані і здатні забезпечити кваліфіковану первинну медичну допомогу кожному мешканцю Ірпеня, — зазначив міський голова. — Особливо важливі такі заклади для матерів із дітьми та людей похилого віку, яким незручно, а часом і дуже важко, долати великі відстані, щоб потрапити на прийом до лікаря. Наразі це остання амбулаторія із запланованих у Стратегічному плані розвитку міста до 2020 року. Ми впоралися з поставленим завданням навіть швидше, ніж очікувалося, — сказав Володимир Карплюк. — Ми докладаємо чимало зусиль, щоб чимшвидше створити сучасний медичний центр. Плануємо, що будівництво першої черги медцентру з пологовим відділенням, патологією вагітних, дитячим стаціонаром та реанімацією, діагностичним центром закінчимо вже до кінця цього року».

Вл. інф.