У парку «Погулянка» у Львові 18 червня медики вже третій рік поспіль пробіжать забіг «Здоровий лікар — здорова нація». Початок реєстрації о 10.00. Гасло забігу — «Не біжіть до лікаря! Біжіть разом з лікарем!». Як розповів голова Українського лікарського товариства у Львові доктор медичних наук, професор Андрій Базилевич, забіг відбувається у переддень професійного свята — у третю неділю червня Україна святкує День медичного працівника. «Запрошуємо наших колег, друзів — лікарів, усіх громадян Львова і Львівщини, всіх гостей міста, щоб своїм прикладом показати, як ми повинні дбати про своє здоров’я, займатися не лікуванням, а профілактикою, запобігати хворобі. Минулого року до «забігу здоров’я» доєдналося Лікарське товариство Хмельницького, і цю ініціативу потрібно розвивати», — каже професор Базилевич.


«Молодь повинна змінюватися, повинен змінюватись імідж лікаря у суспільстві. Ми маємо показувати, що здоровим бути модно, займатися спортом — це правильно і корисно.

Ми повинні оздоровити наше суспільство і фізично, і духовно, щоб люди не хотіли отримувати субсидії, матеріальну допомогу, а хотіли і мали змогу самостійно заробляти гроші», — розповіла Марія Шаварова, хірург 3-го відділення Львівської обласної клінічної лікарні.


Як зазначають організатори, пробіг відбудеться з 10-ї до 13-ї години. Загальна протяжність маршруту — 3 кілометри. Для учасників віком від 8 до 14 років передбачена дистанція у 500 метрів; для найменших учасників віком до 7 років — 300 метрів. Перед пробігом усім обов’язково виміряють артеріальний тиск і пульс. Також у програмі заходу передбачено показові виступи, а всім переможцям обіцяють подарунки: і тематичні, пов’язані зі спортом, і від Українського лікарського товариства.

Львів.